Retourbeleid

Samenvatting van belangrijke informatie

  • 14 dagen om de retourprocedure te starten
  • 10 dagen om terugbetalingen te verwerken
  • klanten moeten betalen voor retourzending
  • geen restocking fees

Annuleringen

Oh oh, is er iets gebeurd en moet je je bestelling nu annuleren? Dat kan, neem contact met ons op via blabla met je bestelnummer en we zorgen ervoor (samen met een 100% restitutie). Je moet dit echter wel doen VOORDAT we de bestelling verzenden - je kunt het pakket later nog steeds terugsturen, maar met de extra kosten van retourverzendkosten.

Retourneren

Stap 1: neem contact op met blabla met je bestelnummer. We sturen je een antwoord met de benodigde informatie (zoals het retouradres).

Stap 2: zorg ervoor dat je artikelen aan deze retourvoorwaarden voldoen - geen sporen van gebruik, ongewassen, originele labels bevestigd.

Stap 3: kies een bezorgdienst die een traceercode biedt. Stuur de code naar onze klantenservice wanneer je het pakket verzendt. Jij betaalt de kosten voor de retourzending.

Terugbetalingen

Ok, je pakket is goed aangekomen! We nemen een kijkje en als de artikelen voldoen aan de retourvoorwaarden (zie hierboven), vertellen we je het goede nieuws via e-mail.

Daarna kan het tot 10 dagen duren om je retourzending te verwerken en je geld terug te storten.

Beschadigingen of verkeerde artikelen?

Het wachten is voorbij, je scheurt het inpakpapier eraf en kunt niet wachten om het aan te trekken - maar wacht even, er klopt iets niet!

Het kan een beschadiging zijn, of een verkeerde maat, of misschien een andere kleur. De meest voorkomende oorzaak is gewoon een menselijke fout - dus we verontschuldigen ons en laten we het oplossen, zullen we?

Neem binnen 24 uur na ontvangst van het pakket contact op met blabla, samen met je bestelnummer en foto's van het probleem. We nemen zo snel mogelijk contact met je op en zoeken een oplossing waar je blij mee bent.

Contact

Adres

Loxoboutique door JimSales

Papevoort 10, Veldhoven, 5503PL

Kvk nummer: 87504537